Vörösborfoltok a Fehér ruhák

Hogyan távolítsuk el a foltot

FEHÉR ruhákhoz használja a Vanish Gold Oxi Action fehérítő és folteltávolító port a szín fehérítéséhez

Vorosborfoltok a ruhakon - Feher ruhak

 

Vanish Gold Oxi Action fehérítő és folteltávolító por

Áztatás

1. lépés:

Oldjon fel 1x kanál Vanish Gold Oxi Action folteltávolító port 4 liter meleg vízben (max. 40°).

2. lépés:

Áztassa be a ruhát, 1 óráig (max) a színeseket, illetve 6 óráig (max) a fehéreket.

3. lépés:

Mossa ki a szokásos mosószerrel, és adjon hozzá még egy kanál Vanish Oxi Action-t.

Fontos:

Mindig tartsa be a Vanish csomagoláson található használati útmutatót. Ne használja a terméket gyapjú, selyem vagy bőr anyagokon. Ne használja a terméket kidolgozott vagy bevonatos felületeken, például fán, fémeken, stb.

Sikerült eltávolítani a foltot?

Másik módszer

Nem találta meg a keresett megoldást?

Szakértői tippek

Ha nincs kéznél Vanish folteltávolító termék, ne aggódjon. Anélkül is adhatunk hasznos tanácsokat a folteltávolítást illetően. A Vanish termékekkel még a beszáradt foltokat is eltávolíthatja.

A legjobb vörösborfolt-eltávolítási tippünk, hogy ne hagyja a foltot megszáradni! A vörösbor a későbbiekben nehezebben eltávolítható, ha nem kezeli a foltot azonnal. Azt javasoljuk, a foltos anyagot ne szárítsa, amíg teljesen el nem távolította a vörösborfoltot.

Szórjon egy kis sót a foltra, amilyen gyorsan csak lehet, hogy felitassa a vörösbort. Itassa fel egy száraz törlővel. Vigyázzon, hogy ne kenje el a foltot.
A foltot kívülről befele haladva itassa fel, és ne próbálja meg kidörzsölni a ronggyal, mert ezáltal jobban beledörzsöli a foltot a ruhába.
Itassa fel újra a vörösborfoltot egy vízben nedvesített papírtörlővel. Ismételje meg a 2. lépést ha szükséges.

Mi okozza a vörösborfoltokat?

A bor színező pigmentje, az antocianin, ami a szőlő héjában található. Ezek az antocianinok okozzák a vörösbort foltokat, mivel könnyen beleivódnak a szálas szövetekbe. A Vanish Oxi Action folteltávolító por közvetlenül oldja fel ezeket az antocianidokat.

Cikkek

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy kiömlött a vörösbor a szőnyegre vagy a ruhánkra. A vörösborfolt elronthatja a vacsorát, vagy kellemetlen perceket okozhat egy eseményen. Nem kell azonban a vörösborfoltok miatt sem aggódnia. A Vanish Oxi Action termékekkel egyszerűen eltávolíthatja a vörösborfoltokat.