10 tipp a nagyszerű vacsorákhoz

1. Ne legyen túl formális
A jó vacsora titka, hogy mindenki kellemesen érezze magát és részt vegyen a tevékenységekben. Természetesen szeretne jó benyomást tenni, de ezt nem csak a túlzott eleganciával lehet elérni. A túlzott elvárások miatt egyesek kényelmetlenül érezhetik magukat, ezért inkább a kellemes időtöltésre koncentráljon.

2. Ne hívjon meg egyszerre túl sok vendéget
Ne feledje, hogy egy egyszerű vacsorát szervez és nem céges rendezvényt Gondolja át a meghívottak listáját és ne hívjon meg túl sok vendéget. Az ételeknél is inkább a minőségre, és ne a mennyiségre koncentráljon, érvényesítse ezt az elvet a vendégek kiválasztásában is.

3. Az előkészítés hiánya a biztos bukás
Tervezze meg az estét és fogjon neki az előkészületeknek időben Ha mindent az utolsó pillanatra hagy, az számos gondot okozhat.

4. Legyen az étel egyszerű
Senki nem fog elvárni három Michelin csillagos vacsorát, tehát a legjobb ha az egyszerű nyári ételeket készíti el, olyat, amit már korábban is elkészített.

5. Alkalmazzon egy témát
Egy téma kiválasztása segíthet a vendégek ellazításában és a vacsorát is szórakoztatóbbá teheti! A témák jó kiinduló pontot is adhatnak a beszélgetésekhez.

6. Komoly kiszolgálás
Gondolja át az étel felszolgálásának módját. A tökéletesen megsütött húshoz például mindenképp kell elegendő mennyiségű sültvágó késnek lennie

7. Koncentráljon a minőségre
Ne próbáljon öt fogásos vacsorát előállítani egy 20 elemes sajttállal kiegészítőként. Tálaljon egy előételt és egy főételt. Akár össze is kapcsolhatja a témával és kezdheti egy ahhoz kapcsolódó előétellel.

8. Ne keverje az italokat
Vagyis keverheti, de ami a legfontosabb... egymáshoz illő italokat keverjen. Aperitifként kezdhet egy könnyű és frissítő itallal, és mindig kínáljon alkoholmentes változatot is. Ha kis költségvetéssel dolgozik ne féljen megkérni a vendégeket, hogy hozzák magukkal a kedvenc italukat.

9. Valós idejű hangulat-menedzsment
A világítás és zene beállításától egészen az est kezdetéig, az italok felszolgálásáig és a beszélgetések elindításáig, az Ön feladat a hangulat menedzselése.

10. A takarítás
Néha előfordul, hogy a vendégek is részt vesznek a sütési és tálalási tevékenységekben, de arra semmiképp sem kérjük meg őket, hogy a fárasztó vacsora után segítsenek takarítani. Lehet, hogy legjobb, ha a takarítást másnapra halasztja. Egy hasznos tipp a Vanish Oxi Action folttisztító előkészítése, ha az este folyamán valamire folt kerül. Így a vendég is jobban érezheti magát, hogy nem kell azt gondolnia, hogy a vörösborfolttal végleg tönkretette a kedvenc asztalterítőjét. Ha azonnal előteremti a Vanish-t még tökéletesebb házigazdának fog tűnni.