5 tipp a fehér ruhák fehéren tartásához a nyárra

1. mosás
Habár sokan úgy gondolják, hogy a vegyi tisztítás a fehér ruhák tisztításának legjobb módja, valójában jobb az otthoni mosás. Egy jó minőségű pamut inget 40 fokon kell mosni, és mindig ellenőrizze az adott ruha mosási útmutatóját. A divatos ruhákon gyakran lehetnek olyan részletek vagy dekorációk, amelyek befolyásolják a mosási feltételeket. A fehér ruhákat soha ne mossa a színesekkel együtt - ellenkező esetben biztosan megfakulnak.

Kerülje a fehérítő használatát, mivel kedvenc ingeit vagy melltartóit sárgává változtathatja. Adjon egy kanál Vanish OxiAction CrystalWhite fehérítő & folteltávolító port a szokásos mosóporhoz, és fehér ruhái ugyanolyan ragyogóak lesznek, mint első alkalommal. Speciális összetevőivel nem csak a makacs foltokat és szennyeződéseket távolítja el, hanem akár 3 árnyalattal is világosabbá varázsolja a fehér ruhákat, az anyag károsítása nélkül.

Az ingek és blúzok védelme érdekében mosás előtt gombolja ki az ingeket, mert a dobban lévő nyomás meglazíthatja a varrásokat. A gyűrődés elkerülése érdekében a ruhákat vállfára helyezve szárítsa.

2. Vasalás
A legjobb eredmények eléréséhez fektessen be egy jó minőségű gőzvasalóba. A gőz bejut az anyagba, és ezzel fellazítja a gyűrődéseket, ezáltal könnyebb lesz vasalni. Az érzékeny darabokat is könnyebben vasalhatja alacsony hőmérsékleten, magas gőz beállítással. Ha az ing stretch anyagból készült, vagy nagyon rugalmas, kerülje a vasaló vagy túl magas hőmérséklet alkalmazását.

3. Tárolás
Próbálja a fehéreket külön csoportosítani, hogy a sötét ruhák ne foghassák meg a fehér anyagokat. Ha nincs elegendő hely, helyezze a ruhák egy részét fiókba. A túl szorosan elhelyezett ruhák gallérja vagy ujjai károsodhatnak.

4. Viselés
Magától értetődőnek tűnik, de meglepően sok ruha megy tönkre a gondatlan viselés miatt. Ha olajos ételt főz vagy vörösbort tölt a vacsorához, ne feledjen el kötényt vagy egy felsőt viselni ami megvédi a fehér ruhát. Ugyanez vonatkozik a fehér ruhákra, ha nem otthon viseli. A buszon vagy vonaton utazva vegyen fel egy vékony zakót a fehér ingre, ezáltal védelmet nyújt a fehér ruhának a szennyeződések és foltok ellen.

5. A foltok kezelése
Természetesen nem mindig lehetséges elkerülni a foltokat. Akár valamely ételszósz, vagy az elkerülhetetlen sárgás izzadtság kerül a ruhára a meleg időben, sok mindent tehet a folt kezelése érdekében. A gallérokon, ingujjon és hónaljban megjelenő csúnya foltok eltávolításához elengedhetetlen a Vanish használata. Kenjen egy kevés folteltávolítót az érintett területre egy fogkefével a mosás előtt, de ne dörzsölje túl erősen mert károsíthatja az anyagot.