A cica pizsamája: Kiscica a lakásban

Egy kiscica rengeteg örömet okoz a családnak. Követheti ahogyan a kiscica felnő és egy új bundás barátot szerez, aki mindig örül ha hazaér. Az előkészületek során azonban sok mindenre kell gondolnia (például biztonságossá kell tenni a lakást a cica fogadására). Az alábbiakban bemutatunk néhány dolgot, amit figyelembe vehet, beleértve egy-két folteltávolítási tippet!

Otthoni biztonság

A biztonság az első szempont. Van-e bármilyen olyan hely vagy tárgy ami veszélyt jelenthet egy cicára? Ebbe beletartoznak az éles hegyű vagy élű tárgyak, szűk helyek, illetve egyes szobanövények is. Gyakran hagyja nyitva az ablakot? Van-e olyan szűk hely, ahová a cica beszorulhat? A lakás átvizsgálása és ellenőrzése sokat segíthet, de nem árt egy állatorvost is közelben tudni.

Beszoktatás

A beszoktatás bizonyos időt igénybe vehet, de ha idejében nekifog, kialakíthatja a megfelelő szokásokat és így a cica ürüléke kevesebb problémát fog okozni. Elsőként biztosítson megfelelő almot a cicának. Etetés után helyezze a cicát az alomra, és kaparja meg az almot az ujjaival. Ez első néhány alkalom után a cica gyorsan megtanulja, hogy az alom az a hely ahová vécézhet. Ha nem sikerül megtanítani, kérjen tanácsot egy állatorvostól, hogy miképpen járjon el a továbbiakban.

Szükséges dolgok

Ha új cica van a házban egy sor új játékot és egyéb kiegészítőt is be kell szereznie. Egy alomtálca, cicaágy, étel és ital tartó tálak (és persze a táp), illetve néhány játék mindenképp szükséges. Kaparófák, higiéniai termékek (körömvágás és kefélés) és további kiegészítők segíthetnek a cica ápolásában, de a szükséges dolgok az együttélés során derülnek ki. Gondolja végig, hogy mire lesz szüksége, és vásárolja meg a szükséges dolgokat.

Takarítás

A cicaürülék nagyon nehezen távolítható el, ezért figyeljen oda a cica szokásaira. Jó ötlet lehet a cicát egy időre egy helyiségben tartani, például a konyhában, ezáltal megakadályozza, hogy az egész lakást beszennyezze, de a kíváncsi cica biztosan felfedezőútra indul, a megfelelő beszoktatással azonban kevésbé kell a foltok miatt aggódnia. De ha mégis baleset történik, akár ruháról, akár szőnyegről van szó, a Vanish megoldja. A szükséges termék attól függ, hogy a cica a ruhára vagy a szőnyegre végezte a dolgát, a folt méretétől függően is kiválaszthatja a megfelelő Vanish terméket.