A foltok kezelése: Fű- és sárfoltok eltávolítása a gyerekruhákból

Nagyszerű érzés amikor reggel a harmatos fűben pályára léphetünk egy sportmérkőzésen. Lehet, hogy zuhog az eső és a sár befolyik a cipőnkbe, de ez a harc hevében senkit sem érdekel, illetve a foltok sem, amiket ez okozhat.

Habár a sportot sokan élvezik és az egészséges életmód fontos része, az edzés utáni ruhatisztítás már kevésbé szórakoztató. A sportmezek tisztításának nehézségeit két fő ellenség okozza, a sár és a fű foltok.

Sárfoltok
A sárfoltok eltávolításának első lépése, hogy hagyni kell a sarat megszáradni. Ha még nedvesen próbálja lekaparni az anyagról, ezzel általában csak elkeni a foltot. Várjon, amíg a sár megszárad, így könnyen kirázhatja a sárdarabokat és csak a folt marad. Ezután keverjen össze egy folteltávolítót, például Vanish Gold Oxi Action-t egy kis vízzel és kenje rá a foltra. Áztassa a ruhát meleg vízben egy óráig, majd hagyja hatni, hogy a Vanish fellazíthassa a fennmaradó sarat vagy földet.

Amint befejezte a ruha áztatását mossa ki a szokásos módon és adjon egy kanál Vanish-t a mosóporhoz.

Fűfoltok
A sárfoltoktól eltérően a legtöbb esetben minél gyorsabban fogunk neki a folt eltávolításának, annál könnyebb eltávolítani. A legjobb lépés hideg vízzel kiöblíteni - az anyag belsejénél - hogy megakadályozzuk a folt rögzülését. Ha a területet eléggé benedvesítette, elkezdheti a folt kezelését.

A legjobb eredmények eléréséhez dörzsölje bele a Vanish folteltávolítót a fűfoltba és hagyja ázni körülbelül 6 órán át, a termék útmutatója szerint. Fehér ruhák esetében egy speciális terméket használjon, mint a Vanish Gold Oxi Action fehérítő és folteltávolító. Ha az idő letelt, mossa ki a ruhát egy kanál Vanish-sel, és a folt teljesen eltűnik.

Kövesse ezt az egyszerű Vanish útmutatót és ne hagyja, hogy a foltos ruha befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményét.