A legjobb tanácsok iskolakezdésre

Egy kis tervezéssel sokat segíthet, ne hajszolja bele magát a nagy sietségbe, olvassa el a szeptemberi készülésre vonatkozó öt legjobb tippünket.

1. Hozza ki a legtöbbet az árleszállításokból
Vásárlás előtt gondolja át, hogy mire van szüksége, így nem vásárol meg semmit feleslegesen és időt is megtakarít. Válogassa ki a kinőtt ruhákat, és a megrongálódott ebéd dobozokat.

Vizsgálja át, hogy mi az, ami használhatatlanná vált, és mi az, ami még megmenthető. A fű- vagy sárfoltokkal tarkított fehér ruhákat egy kis Vanish-sel és egy gyors mosással megmentheti.

2. Fokozaton álljon vissza a napi rutinba
Kezdje el a napi rutin visszaállítását az iskola kezdése előtt néhány héttel:

Hozza előbbre a lefekvési időt
Beszéljen gyermekével az iskolakezdés pozitív oldalairól, például, hogy újra találkozhat barátaival
Ha lehetséges, ne tervezzen elutazást az iskolakezdés előttre
Ütemezze be a munka, pihenés és játék idejét

3. Tervezze meg az elindulást
A gyermekek biztonságos és pontos iskolába érkezése is tervezést igényel. Ha gyereke új iskolába megy, gondoskodjon a szállításról.

Ha gyalog megy, vagy kerékpárral, emlékeztesse a biztonságos közlekedésre, és járja végig az útvonalat vele előtte néhányszor.
Ha autóval viszi, tervezze meg előre az útvonalat és legjobb indulási időpontot.

4. Legyen szervezett
Használja ki a szünidőt az iskolai felkészülésre, így mindig egy lépéssel előbb lehet.

Ha az iskola küldött tájékoztató csomagot, jelölje be a fontos dátumokat, mint a vakációk ideje vagy szülőértekezletek.
Előfordulhat, hogy papírokat is ki kell töltenie, készítse el ezeket időben, hogy ne utolsó pillanatban kelljen sietnie.
Frissítse a vészhelyzetekre vonatkozó elérhetőségi információkat.

5. Szervezze meg az iskola utáni időszakot
A jó iskola utáni felügyelet gyakran nehezen megoldható, mert a legjobb felügyelők naptára már hónapokkal az iskolakezdés előtt foglalt lehet. Próbálja meg ezt is megszervezni a lehető legkorábban. Ne feledje a gyerekének elmondani, hogy pontosan hová is kell mennie iskola után és hívja fel telefonon a felügyelőt az iskolakezdés előtt.

Ha a gyereknek egyedül kell lennie otthon amíg hazaér a munkából, magyarázza el az ajtónyitási szabályokat és az általános biztonsági tennivalókat. Ne aggódjon, ha egy-két folt megjelenik a szőnyegen mire hazaér, készítsen elő egy megfelelő szőnyegtisztítót. A legfontosabb, hogy gyermeke biztonságban legyen.