A narancs szín

Tésztaszószok

Bárhogyan készítjük, a tésztaszószok narancsos színűek lesznek, különösen ha összekeverjük a tésztával, fűszerekkel és más összetevőkkel. Szerencsére a Vanish-sel ezek a foltok is egyszerűen eltávolíthatók.

Öblítse le a területet hideg vizzel a lehető leghamarabb. Ez megakadályozza a folt beszáradását.
Mint bármely más folt esetében, itassa fel a szószt egy papírtörlővel amennyire csak lehetséges.
Majd áztassa Vanish-be egy órára és ezután mossa ki a ruhát.

Fűszerek

A currypor, kömény, paprika, sáfrány és sok más fűszer rákerülhet a tiszta ingünkre, de legrosszabb esetben az anyagba jutva meglehetősen nehezen eltávolítható foltot képez. Kezdőknek azt ajánljuk, hogy ne siessenek főzés közben! A szószok azonban gyakran kiömlenek, ha tehát ruhájára ömlött a vacsorára készített fűszeres szósz, olvassa el alábbi tippjeinket:

A curry foltokat kezelje elő a Vanish Gold Oxi Action folteltávolító porral. Keverjen össze egy negyed kanál port ¾ vízzel, amíg paszta állagú lesz.
Kenje az oldatot a foltra, és hagyja rajta néhány percig.
Ezt követően mossa ki a szokásos módon. És már kész is! Pontosan olyan, mint új korában!

Narancs

A narancsoknak mindenképp helyük van ebben a cikkben, de mi van a mandarinnal és klementinnel? Van közöttük határozott különbség (a klementinnek például nincs magja és a mandarin könnyen hámozható), mégis ezen gyümölcsök leve jól látható narancs színű foltot képez, ha a ruhára kerül. A leglédúsabbak a legveszélyesebbek, ezért vigyázzon hámozás és evés közben. És a folteltávolítási tippek? Az alábbiakban találja:

A gyömölcslé ruhára kerülése után azonnal itassa fel a foltot amennyire csak lehet, hogy ne terjedjen el a folt az anyagon.
Akár a tészta esetében, ajánlott a ruhát beáztatni, de ezúttal használja a Vanish Gold Oxi Action folteltávolító folyadékot, amelyet közvetlenül a foltra adagolhat.