A ruha teszi az embert

Az első benyomás sokat számít, és habár felszínesnek tűnhet, a jelölt öltözködési stílusa jelentősen befolyásolja a munkáltató véleményét és döntését. A legáltalánosabb megoldás a két részből álló öltöny, egy inggel és nyakkendővel, de ha nem megfelelően viseljük, pont olyan rossz benyomást tehetünk, mintha szakadt farmerben jelennénk meg.

Felöltözés egy interjúra

A legfontosabb dolog egy interjúra, vagy bármilyen más alkalomra készüléskor, hogy jól érezzük magunkat a kiválasztott ruhában. Nem kell ezt természetesen szó szerint érteni, a pizsama egyértelműen nem lenne egy jó választás. Azt jelenti, hogy az öltözködési módunknak ki kell fejeznie egyéniségünket. Ha a mindennapi életben soha nem visel öltönyt, és ezt választja az interjúra, előfordulhat, hogy kényelmetlenül érzi magát, és ennek sokkal inkább negatív hatása lehet, mintha a megszokott öltözékének elegánsabb változatában jelenne meg.

A következő fontos dolog, hogy ismerjük meg a hallgatóságot. Ha egy interjún egy ingben és farmernadrágban jelenik meg, és az interjút végző alkalmazottak mind élére szabott, szürke öltönyben sorakoznak, akkor már nyilván úgy érezheti, hogy a harcot el is vesztette. Ugyanakkor szmokingban és csokornyakkendőben megjelenni például egy tervezőirodánál arról árulkodhat, hogy nem ismeri megfelelően a munkakörnyezetet. Tájékozódjon tehát a munkakörnyezetről, az elvárt öltözködési szabályokról, ezzel is érzékelteti a munkáltatóval, hogy jól ismeri az adott munka elvárásait.

Mit viseljünk

Amint a fentiekben elmondtuk, a viselt öltözék Öntől, és az adott megpályázott állás jellegétől függ. Az egyik legjobb ütőkártya még mindig az egyszerű fehér ing. Ez a férfi gardrób elnyűhetetlen darabja, a kis fekete ruha férfi megfelelője, amely bármely alkalommal kiválóan teljesít. Emiatt a fehér inget gyakran viselik és így gyakran kerülnek rá foltok is. Emellett a fehér szín miatt a foltok is sokkal inkább láthatók, mint például egy színes vagy mintás ingen.

Űgy tűnik, hogy a fehér ingek élettartama valamivel rövidebb, mint szeretnénk, de ennek nem kell minden esetben így lennie. Amint észreveszi a foltot, próbálja meg kimosni (az anyag hátoldaláról) egy kis meleg vízzel, de ne dörzsölje, mert ezzel elkeni a foltot az anyagon. Majd használjon egy kis Vanish OxiAction CrystalWhite fehérítő & folteltávolítót az érintett területen, óvatosan bemaszírozva, majd hagyja rajta az előírt ideig. Mossa ki a ruhát a szokásos módon, és adjon a mosóporhoz egy kanál Vanish-t. Ez amellett, hogy eltünteti a foltot, a teljes ing színét is fehérebbé teszi.

Végül pedig...

Vasalja ki.

Ez nyilvánvaló persze, de nem szabad kihagyni.