A szokás hatalma

Bármilyen évszakban is járunk, mindig a mai nap a legjobb nap a kezdéshez. Ha edzésről van szó, szervezete hosszú távon meghálálja az erőfeszítést, mert fittebb és egészségesebb lesz, sőt, időközben még új barátokra is szert tehet. Ebben az útmutatóban segítünk megerősíteni motivációját, és megosztunk néhány tippet, amelyekkel eltávolíthatja a kellemetlen foltokat.

Kialakítás

Általában egy új szokás kialakításához akár nyolc hónapra is szükség lehet, amíg beépíti a napi rutinba. Sok függ attól, hogy mennyire motivált, de a tevékenység mindennapi elvégzéséhez szükséges fegyelem alakítja ki a szokást.

Azt javasoljuk, hogy kevéssel kezdje, majd öt percenként növelje az időtartamot. Van, aki maximális erőfeszítéssel kezdi el, de ez a megközelítés korai kiégéshez, izomlázhoz és a motiváció elvesztéséhez vezethet. Hasznosabb, ha lassan kezdünk: az is sokat jelenthet, ha már ott vagyunk az edzőteremben, anélkül, hogy a gépekhez hozzáérnénk, és segíthet az edzőterembe járás szokásának kialakításában.

A megfelelő időpont

Egy új hobbi megtalálása először időigényes lehet, de a zsúfolt mindennapokba gyakran nagyon nehéz beilleszteni az edzésre szánt időt. A legjobb, ha meghatározzuk a leginkább megfelelő időpontot és betartjuk azt. Az új dolgok bevezetéséhez a legjobb időszak a dél vagy vacsora előtti idő lehet, kivéve, ha szeret korán kelni. Természetesen nem árt mértéket tartani, ezért ne terhelje túl magát. Ha új tevékenységet vezet be, próbálja meg a haszontalan időtöltéseket kiiktatni. Az időpont meghatározása is segíthet a rutin kialakításában. A 12 órai sétát sokkal könnyebb betartani, mint azt, amelyikre éppen ráér.

Edzés

Mivel az edzés meglehetősen fárasztó lehet, jó ötlet lehet hétvégén kezdeni, szombat vagy vasárnap délelőtt vagy akár egy rövid időt beiktatni ebéd közben. Ezáltal több ideje marad pihenni és jobban megszervezheti a napját. Mindenképp válassza azt a mozgásformát, amiben örömét leli! Az úszás, futás és kerékpározás népszerű edzési formák, de kipróbálhat olyan különösebb mozgásformákat is, mint a jóga, aerobik vagy spinning. Az ilyen edzéseket általában hétvégékre szervezik, a sportklubok és szervezetek általában szombaton és vasárnap a legforgalmasabbak. A kezdő programok, mint a Couch-to-5k nagyszerű kezdeti lépések lehetnek.

Izzadtságfoltok

Ha egy egészséges edzés után izzadni kezd, a használt ruhák felgyűlnek és több tennivalója lesz. Ez adott esetben problémát okozhat, de szerencsére a Vanish folteltávolítókkal a mosás is könnyedén megoldható és túlléphet az izzadtságfoltok okozta gondokon.

Az izzadtságfoltoknál kövesse az egyszerű lépéseket:

  1. Áztassa be a ruhát Vanish Gold Oxi Action Liquid és négy liter meleg víz keverékébe. Használjon körülbelül 60 ml Vanish-t.
  2. Áztassa be a ruhát egy órára (színes ruhák), vagy hat órára (fehér ruhák).
  3. Végül pedig adjon 60 ml folyadékot a mosógépbe, és mossa ki a ruhákat a szokásos módon.

Ezzel máris végzett! A Vanish-sel már ma elkezdheti az edzéseket!