A vörös szín

Vörösborfoltok

A vörösborfoltok a vakációs időszakban szinte elkerülhetetlenek, akár forralt, akár sima változatban. Egy néhány csöpp itt vagy ott, vagy egy izgatott vendég felborít egy poharat és így a bor a ruhákra vagy szőnyegre kerül. Azonban a vörösborfoltok sem annyira megoldhatatlanok mint gondolnánk, kiváltképp, ha nem várunk túl sokáig a kezelésükkel.

A legjobb tipp, hogy azonnal sót helyezzünk a foltra. Ez felitatja a vörösbort. Itassa a felületet kívülről befele haladva egy száraz ronggyal (ezzel kivonja a nedvességet). A fennmaradó nyomok eltávolításához kenjen egy kevés Vanish-t a területre és hagyja rajta öt percig, majd tegyen egy kanállal a szokásos mosóporhoz. A katasztrófa elhárítva!

Bogyós gyümölcsök, cseresznye és egyebek

A gyümölcsök által okozott foltok nehezen eltávolíthatók. Egy rosszul elhelyezett villa máris foltot eredményezhet a kardigánon, felsőn, vagy ami még rosszabb, egy fehér ingen! Ajajj! Hasonló összetételük miatt szerencsére azonnali kezeléssel egyszerűen eltávolíthatók. Itassa fel egy nedves ronggyal vagy szivaccsal (vigyázzon, hogy ne kenje el jobban a foltot az anyagon), vagy öblítse le a vízzel. Tisztítsa vagy cserélje a rongyot, hogy minél több gyümölcslevet távolítson el az anyagból, majd használja a Vanish-t.

Vérfoltok

A vérfoltokat, bármennyire riasztóak, nem csak emberi vér (habár a konyhai kések kisebb vágásokat is okozhatnak) hanem például sütés közben a marhaszelet, vagy a tányérról lecsöpögő húslé is okozhatja. Szerencsére a Vanish számára a vér sem ellenfél.

Kezdje a folyamatot a lehető legtöbb vér eltávolításával tiszta, hideg vízes öblítéssel. A Vanish és a hideg víz nagyszerűen működnek a vérfoltokon, mivel ez lebontja és feloldja a vért. A teljes kiöblítéshez engedje a vizet az anyagra mindkét oldalról. Vigyázzon, hogy ne törölje a vért, mert azzal jobban elkenheti az anyagon. Itassa fel a foltot egy nedves kendővel.