A zöld szín

A zöld foltokért általában két felelős van: az étel és a fű. A zöld pigmenteket a legnehezebb eltávolítani, mivel a zöldség és fű foltokat általában a szerves anyagok bejutása okozza az anyagba. A makacs foltok eltávolításának nehézségei ellenére fontos, hogy ne pánikoljuk és ne túlozzunk. Az első amire figyelnünk kell, hogy ne használjunk ammónia tartalmú, zsírtalanító vagy lúgos kémhatású mosószert, mivel ezek rögzítik az ilyen foltokat. Az ételek és fű által okozott foltok eltávolítása a ruhák károsítása nélkül is megoldható.

A tisztítási folyamat
A legtöbb esetben minél gyorsabban fogunk neki a folt eltávolításának, annál könnyebb eltávolítani. Ha a foltot fű vagy nem zsíros forrás okozza, a legjobb hideg vízzel kiöblíteni, hogy ne ragadjon bele a folt az anyagba. Ha a területet eléggé benedvesítette, elkezdheti a folt kezelését. Az anyag színétől függően különböző eljárásokat alkalmazhat:

Fehérek
A legjobb eredmények eléréséhez a fehér ruháknál a legjobb megoldás egy speciális termék használata, mint a Vanish OxiAction Crystal White fehérítő és folteltávolító. Masszírozza bele a foltos területbe és hagyja ázni 6 órán át. Ha az idő letelt, mossa ki a ruhát egy kanál Vanish-sel, majd örüljön a kifogástalan eredménynek.

Színek
Színes ruhákból a zöld foltok a fehér ruhákhoz hasonló módszerrel távolíthatók el. Keverjen össze egy kis Vanish Oxi Action folteltávolító port vagy folyadékot meleg vízzel, dörzsölje bele a zöld foltba, hagyja rajta 15-20 percig, majd öblítse ki. Ne feledje, ne használjon fehérítőt a színes ruhákon.

Ezzel az egyszerű megoldással megoldhatja a problémát. Akár a tegnapi vacsora, akár a múlt vasárnapi erdei baleset okozta. A zöld foltok különösen élénkek lehetnek, de ne aggódjon, ha van kéznél Vanish.