Ágyneműk

Az ágyneműk gyakran foltosodnak, az ágyban tálalt reggeli maradékoktól kezdve egészen az izzadtságfoltokig az ágynemű és huzatok tisztítása nehéz feladat. Szerencsére a Vanish-sel kiválóan kezelheti ezeket a foltokat, emellett egy stratégiát is kialakíthat arra, hogyan tartsa tisztán az ágyneműket.

A huzatok cseréje

Számos tisztítási szakértő szerint[1][2] az ágyneműt hetente cserélni kell. Ez azért szükséges, mert az izzadtság miatt a normál használat során is szennyeződik. Idővel ezek a szennyeződések lerakódnak, és az ágynemű már nem higiénikus. A bőr több millió sejtet veszít naponta, és mivel átlagosan egy személynek naponta hét-kilenc óra alvás szükséges[3], természetes, hogy az ágynemű elhasználódik. A nem megfelelően tisztán tartott ágyneműk betegséget is okozhatnak, beleértve egyes bőrbetegségeket[4]. Cserélje az ágynemű huzatot hetente és ezzel megakadályozza a foltok képződését és egészséges környezetet biztosíthat az alváshoz. Néhány gyors tipp az ágyneműk áztatásához:

  1. Az ágyneműknél áztatás szükséges, ehhez használhatja a Vanish gold (por vagy folyadék) termékeket. A Vanish különböző termékeket kínál színes és fehér ruhákhoz, használja tehát a megfelelő tisztítószert.
  2. A fehéreket sokkal hosszabb ideig áztathatja, mint a színeseket.
  3. Töltse fel a kádat vagy tálat meleg vízzel tegye bele a ruhákat és adjon hozzá egy kanál Vanish-t. Hagyja ázni a ruhákat maximum hat órán át (fehérek esetében).
  4. Végül mossa ki a szokásos módon. Hurrá, a foltok eltűntek!

Most, hogy elmondtuk a foltok eltávolításának módjait, áttekintjük azokat a folt típusokat, amelyek az ágyneműn leggyakrabban előfordulnak:

Izzadtságfoltok

Az izzadtságfoltok gyakran előfordulnak és jól láthatók különösen a fehér ágyneműn. Az izzadtság nem csak foltokban jelentkezhet, ha sárga elszíneződést tapasztal a párnán vagy takarón, azt is az izzadtság okozza. De ne aggódjon, hiszen egy alapos áztatás, és egy kanál Vanish máris újjá varázsolja.

Ételfoltok

Reggeli az ágyban vagy egy éjszakai nassolás? Az étel gyakran kerül az ágynemű huzatokra, lehet az gyümölcslé, csokoládé, tea vagy tojás. Ez egy általános probléma, amit elkerülhet azzal, hogy tálcát használ, vagy olyan ropogtatnivalót eszik, ami nem okoz foltokat, például popcorn-t!

Minél hosszabb ideig használja az ágyat, annál jobban szennyeződik. Azt javasoljuk, töltsön minél kevesebb időt az ágyban, és hetente cserélje az ágyneműt (illetve havonta egyszer porszívózza ki). Tartsa tisztán az ágyát a Vanish-sel.