Az összes levél megsárgult...: Útmutató az őszi foltokhoz

Csokoládé, szószok, kávé és sár mind nagyszerű (természetesen nem így egyszerre). A kellemetlen közös tulajdonságuk hogy mindannyian barnák, és az általuk okozott foltok csak nagyon nehezen eltávolíthatók. Akár a ruhára került forró csokoládé, az ingre ömlött kávé vagy az iskolai ruhára ragadt sár, minden típusú folthoz összeállítottuk a leghatékonyabb eltávolítási útmutatót.

A foltokat számos lehetséges anyag okozhatja, de bemutatási célból a 3 leggyakoribbat emeltük ki: kávé, csokoládé és sár.

A tisztítási folyamat
A barna foltok kezelésekor legtöbb esetben ajánlott a kezelést minél hamarabb megkezdeni. Ha a folt víz-alapú (mint a kávé, a legtöbb más meleg ital és sár) és nem zsíros, a legjobb hideg vízzel kiöblíteni, hogy ne ragadjon bele az anyagba még jobban. Ha a területet eléggé benedvesítette, elkezdheti a folt kezelését. Az anyag színétől függően különböző eljárásokat alkalmazhat.

A fehér ruhák esetében az eljárás mindhárom típusú foltnál ugyanaz, mivel az eltávolítás gyakran erősebb tisztítószer nélkül is elvégezhető. Kezdésnek távolítsa el a fennmaradó szennyeződést egy kanállal - vigyázzon, hogy ne dörzsölje bele a szennyeződést jobban az anyagba. Kenjen hidrogén-peroxidot tartalmazó folteltávolítót a foltra, például Vanish Gold Oxi Action-t. Dörzsölje bele az érintett területbe és hagyja ázni öt percig. Ha eltelt az idő, mossa ki a ruhát a szokásos módon, adjon egy kanál Vanish-t a mosóporhoz.

A víz-alapú barna foltoknál (pl. kávéfoltok) színes ruhákon kezdje hideg víz öblítéssel a folt hátoldalán. Fontos, hogy a folt hátoldalán mossa, mivel ezzel megakadályozhatja a folt továbbterjedését. Ha a folt még friss, előfordulhat, hogy ennyivel meg is oldható a probléma. Ha a folt nem tűnik el, kenje be a foltot a színes ruhákhoz tervezett folteltávolítóval, például Vanish Gold Oxi Action-nal. Óvatosan dörzsölje bele a Vanish-t a foltba, vigyázva, hogy ne kenje el jobban, de ha a folt túlságosan régi, előfordulhat, hogy először be kell áztatnia. Mossa ki a ruhát a szokásos módon, egy kanál Vanish-t hozzáadva a mosóporhoz.

A zsír-alapú és zsíros foltoknál, mint a csokoládé a legjobb ha először lekaparja a lehető legtöbb szennyeződést egy kanállal, vigyázva, hogy ne kenje el jobban a foltot. Ezután keverjen össze egy rész folyékony tisztítószert két rész hideg vízzel. Dörzsölje az oldatot a foltba, majd óvatosan itassa fel egy száraz ronggyal. Amint a folt nagyrészét eltávolította, kenjen az érintett területre Vanish Gold Oxi Action-t. Óvatosan dörzsölje bele és mossa ki a ruhát a szokásos módon, egy kanál Vanish-t hozzáadva a mosóporhoz.

És már kész is! Egyszerű útmutató a forró csokoládé, tejeskávé és a teljhatalmú sár által okozott balesetek elhárítására. Menjen ki tehát a szabadba és élvezze az ősz gyönyörű színeit, a Vanish megoldja a foltokat