Folteltávolítás kabátokból és dzsekikből

A dzseki vagy kabát számos makacs foltot magához vonzhat, sár, kávé és tintafoltokat, amelyeket nehéz lehet eltávolítani. Ebben az útmutatóban leírjuk, hogyan távolíthatja el a foltokat anélkül, hogy károsítaná az anyagot, így nem kell a dzsekit a szekrény mélyére süllyesztenie. Akár friss, akár napok óta beszáradt foltról van szó, mi tudjuk mi a megoldás az eltávolításra.

Sár és föld
A sár és föld foltok eltávolítása előtt várja meg, amíg megszárad. Ha még frissen próbálja meg kezelni, a foltot elkenheti az anyagon. Amint a sár vagy föld megszáradt, kaparja le a nagyobb darabokat, majd dolgozzon a fennmaradó területen. Keverje össze a Vanish Gold Oxi Action-t egy kis vízzel és kenje a foltra. Amint javulást tapasztal, helyezze a foltot meleg víz alá és jól dörzsölje meg.

Ha a folt továbbra is látszik, áztassa be a ruhát meleg vízbe egy órára, adjon még hozzá Vanish-t ha szükséges. Ezzel eltávolítja a fennmaradó sarat vagy földet. Amint befejezte a ruha áztatását (és ha a dzseki mosógépben mosható), mossa ki a szokásos módon, és adjon egy kanál Vanish-t a mosóporhoz.

Tinta
A töltőtoll feltalálója sok foltért felelős. A tollak szivárogni kezdenek a zsebben, és bármennyire kényelmesek, sok esetben a ruhadarab végzetét jelentik. A folteltávolítási folyamat lehetetlennek tűnhet ha nincs ötlete arra, hogy hogyan kezdje, de a tintafoltok valójában egyszerűen eltávolíthatók.

Kezdje egy kis Vanish PowerGel bedörzsölésével az anyagba. Amint a foltot teljesen befedte, a gél akcióba lép, hagyja hatni maximum négy órán át. Ellenőrizze a foltot, hogy van-e javulás, majd ha a folt eltűnt, öblítse ki a ruhát meleg vízzel.

Kávéfoltok
A kávéfoltok makacsságát sok tudományos tény támasztja alá. A kávé részecskék egymáshoz tapadnak, ami azt jelenti, hogy a folyadék gyorsan elpárolog, és koncentrált részecskéket hagy maga után, amelyek lerakódnak az anyag szálaiba.

Ha kávé ömlik a dzsekire, áztassa be hideg vízbe amilyen gyorsan csak tudja. Majd, ha hazaért (ha nincs otthon) dörzsöljön Vanish Gold Oxi Action folteltávolítót a foltba és hagyja hatni. Ha a dzseki mosógépben mosható, mossa ki mosóporral és tegyen hozzá egy kanál Vanish-t hogy teljesen eltávolítsa a fennmaradó foltokat. Ha nem sikerül, öblítse ki a területet hideg vízzel, majd dörzsölje ki a fennmaradó szennyeződéseket.

És már kész is, egy útmutató a legáltalánosabb foltokhoz, amelyek rákerülhetnek a dzsekikre. Ezekkel a lépésekkel gond nélkül eltávolíthatja a tinta, kávé és föld foltokat.