Győzze le a téli fáradtságot egészséges életmóddal

Amint a napok rövidülnek és a hőmérséklet csökken, az otthon melege egyre csábítóbb, könnyebben fordulunk a nehéz ételekhez, ami tovább ronthatja a hangulatunkat. Olvassa el legjobb tippjeinket, amelyekkel aktív maradhat és elűzheti a téli fáradtságot.

Egészséges étkezés
Ne egyen zsíros nasikat és cukros ételeket. Habár rövid időre megemeli az energiaszintjét, újra rosszabbul fogja érezni magát, amint újra visszaesik a vércukor szintje. Ha meleg ételt szeretne, kezdje a napot egy kis meleg zabkásával, ami hosszabb ideig ellátja a szükséges energiával. Készítse az ebédet barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű tésztával, magas fehérje tartalmú hússal,vagy hallal.

Ha kevesebb a napsütés, fontosabb a vitaminok pótlása egy kis friss zöldséggel és gyümölccsel. Töltse fel a készletet brokkolival, spenóttal, áfonyával és almával, hogy legyőzhesse a téli náthát.

Menjen a szabadba
A téli hónapokban az edzés még fontosabb. Mutassa meg képességeit és szálljon szembe az elemekkel. Ne használja az időjárást kifogásként és induljon az edzőterembe, ha nincs kedve a széllel és a hóval küzdeni. Ugyanez vonatkozik az egész családra. Menjen ki és szurkoljon gyerekeinek a vasárnapi futball mérkőzésen egy fagyos reggelen, vagy a borzalmas országúti versenyen.

A nedves időjárásban végzett edzés gyakoribb folt eltávolítási problémát eredményezhet. Akár sár, vagy a futáskor felverődött szennyeződés, egyszerűen adjon egy kis Vanish Oxi Action folteltávolító folyadékot a mosáshoz és a legmakacsabb foltokat is eltávolíthatja.

Élet a fényben
A napfény mennyisége a téli hónapokban sokat csökken és ez a szezonális effektív zavarok (SAD) legfőbb oka. Hozza ki a legtöbbet a természetes napfényből, és húzza el az összes függönyt/sötétítőt. Ha napsütés van, próbáljon kimenni a friss levegőre, ha lehetséges dél körül, amikor a napsütés a legerősebb. Egy friss 20 perces séta is elegendő a dopamin, szerotonin és endorfin termelés elindításához, és máris jobban érezheti magát.