Halloween – útmutató szülőknek

Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, hogy gyerekei Halloween ünnepe ne váljon pokoli rémálommá.

Küldje ki a kis szörnyetegeket az éjszakába
Általában a gyerekeket felnőtt kíséri, erre viszont nehéz lehet rávenni a tizenéveseket. Ha elengedi a gyerekeket kíséret nélkül, fektessen le néhány szabályt, amelyeket be kell tartaniuk.
Adjon nekik egészséges vacsorát, hogy ne vigyék túlzásba az édességeket és csokoládé fogyasztását.
Vigyenek a gyerekek magukkal zseblámpát, hogy a kevésbé megvilágított helyeken is elboldoguljanak.
A gyermekeknek néha segíteni kell a jelmez felvételénél. Vigyázzon, hogy a jelmez ne legyen túl vékony vagy túl vastag, készüljön légáteresztő és tűzálló anyagból. Felügyelheti a smink vagy esetleges művér használatát. Ha bármi ráfolyik a ruhára vagy a szőnyegre a Vanish weboldalán elolvashatja a smink és művér eltávolítási tippeket.
Kérje meg őket, hogy menjenek a vécére elindulás előtt és olyan jelmezt válasszon, amiben szükség esetén a vécére tudnak menni.
Hívja fel a figyelmüket, hogy ne egyenek a földre esett csokoládéból vagy olyanból, amelynek a csomagolását már kibontották. Akár azt is javasolhatja, hogy ne egyenek az édességből amíg hazaérnek, így nem fognak ragacsos kézzel vagy csokoládéfoltokkal visszatérni.
A gyerekek biztonságos fogadása
Világítsa meg megfelelően a házhoz vezető utat és távolítsa el az akadályokat. Tegye el a szerszámokat, tömlőket, virágcserepeket vagy hosszabbítókábeleket, amelyekbe a gyerekek beleakadhatnak. A jelmezek egyes esetekben korlátozhatják a látást. Ha drága kerti szobrai vagy dekorációi vannak, ezeket is biztonságos helyre helyezheti erre az éjszakára.
A nyílt lángokat és gyertyákat is biztonságosan használja. Ne helyezze a gyalogos útvonalakra és használjon inkább elektromos megvilágítást.
Egyes házikedvencek az idegenektől félhetnek. Helyezze el a házikedvenceket a bejárattól távol, ahol nem ijedhetnek meg a gyerekektől.