Harc a szószfoltok ellen: Foltmentes ünnepi vacsorák

Nem véletlen, hogy az év legnagyobb lakomái a legzordabb téli időkben zajlanak. A legnagyobb lakomákat már a kőkorszaktól kezdődően december végén tartották. Mindenki összegyűlik és élvezzük egymás társaságát, és ami még fontosabb, az ízletes ételeket, ünnepelve azt, hogy a tél hosszabb része már véget ért. A dolgok azóta sem sokat változtak, a telet ma is világszerte a nagy, kiadós ételekkel, ízes és fűszeres fogásokkal társítjuk.

A nagy ízek azonban nagy foltokat is okozhatnak, és az új téli ruhatárunk is pillanatok alatt megtelhet a kiömlött szószok okozta foltokkal. Ezért összeállítottunk egy menüt a legnépszerűbb fűszer tettesekről, megvizsgáltuk miért annyira nehéz a foltokat eltávolítani és hogyan könnyítheti meg az eltávolítást a Vanish.

Előétel:

Leves

Ez gyakorlatilag egy szósz, ami az ünnepi vacsorák közben gyakran szokott nehezen megoldható foltokat okozni. A levesek gyakran fűszeresek és színesek, ami a ruhákra kerülve nem nyújt túlságosan szép látványt. Azonnali beavatkozással a foltot le kell öblíteni, majd rákenjünk a foltra a Vanish Gold Oxi Action-t és az anyagon hagyjuk egy órán át, és kimossuk a ruhát a szokásos módon, egy további kanál Vanish-t adva a mosáshoz.

Főétel:

Mártás

A mártás a világ különböző tájain más-más összetételű lehet, de mi most kifejezetten a vastag, barna színű húsmártásra gondoltunk, amely nagyszerű kísérője a sülteknek. A mártás magas zsírtartalma miatt ezek a foltok különösen nehezen távolíthatók el, de a Vanish Gold Oxi Action folteltávolító folyadékkal bedörzsölve feloldható a zsír. Majd mossa ki a ruhát egy kanál Vanish-t adva a mosáshoz és a mártás már el is távozott!

Mustár

Ez a sárga szósz különösen nehéz foltokat okoz, ezért a gyors beavatkozás kulcsfontosságú. Távolítson el a felületről annyi mustárt amennyi csak lehetséges, majd dörzsöljön bele Vanish Gold Oxi Action pasztát és vizet. Hagyja rajta tíz percig, majd öblítse ki belülről. Mossa ki egy extra kanál Vanish-t adagolva a mosáshoz.

Vörösáfonya-szósz

A ribiszke szószhoz és zselékhez hasonlóan a vörösáfonya-szósz egy gyümölcsös zselé sok gyümölccsel, és nagyszerűen társítható sós és édes ételekhez egyaránt. Az élénk vörös zselé könnyen beleragad az anyag szálaiba, de egyszerűen eltávolítható. Ha sikerül azonnal beavatkozni, a folt egyszerűen kiöblíthető. Ha vörös nyom marad a felületen, kenjen a foltra Vanish Gold Oxi Action-t és adjon mosáshoz még egy kanállal.

Desszert:

Befőtt

A sajttorták, habok és sütik egy kiegészítő gyömölcskompót réteggel lesznek az igaziak. Habár maga a desszert nem annyira foltveszélyes, a befőtt viszont rémes foltokat okozhat. Kenje a Vanish Gold Oxi Action-t a foltra, belekenve a felületbe, ne dörzsölje, mert azzal tovább kenheti a foltot. Hagyja ázni tíz percig mielőtt kimosná egy kanál Vanish-t adva a mosáshoz