Hogyan használja ki a konyhát a minőségi időtöltésre gyerekeivel

Ha le szeretné foglalni a kicsiket, szervezzen egy szórakoztató közös sütést, ahol a gyerekek is segíthetnek, és a végén megkapják a megérdemelt finomságokat. A közös munka nagyon szórakoztató és minőségi időt tölthet gyerekeivel.

A ropogós kukorica kekszek általában nagyon népszerűek és nagyon egyszerű elkészíteni is! Az alábbi egyszerű recepttel ön is elkészítheti:

Ropogós kukorica keksz
12-15 kekszhez:

  • 80g kukoricapehely
  • 50g vaj
  • 1,5 kanál cukorszirup
  • 100g keserű csokoládé (kis darabokra törve)
  • 15 papír sütőforma

1. lépés: Fokozatosan olvassza fel a vajat a csokoládéval és cukorsziruppal alacsony hőfokon.
2. lépés: Adja hozzá az olvadt csokoládét a kukoricapehelyhez. Keverje amíg a csokoládé bevonja a kukoricapelyhet.
3. lépés: Tegyen egy kanállal minden papírformába, majd tegye hűtőbe. És már kész is!

A rántotta készítéséhez elkerülhetlen, hogy tojást törjünk, tehát ebben az esetben is előfordulhat, hogy a csokoládés massza nem kívánt helyekre is rácsöppen.

Viseljen kötényt, hogy megvédje a ruháit. Ha mégis megtörténne néhány nem kívánt csokoládéfolt, a foltokat a Vanish Oxi Action folteltávolító porral eltávolíthatja.

A gyerekekkel közös sütés olyan családi hagyománnyá válhat amelyet örömmel végezhetnek együtt sok-sok éven át. De mielőtt nekifogna a sütésnek, gondoljon a biztonságra!

Tervezze meg jó előre a projektet - a sütés folyamata általában kissé kaotikus, ezért azt javasoljuk, hogy készítse elő az összetevőket és eszközöket, hogy a későbbiekben se veszítse szem elől a gyermekeket és a csokoládés kanalat! . Ha legkisebb gyereke esetleg még túl fiatal ahhoz, hogy részt vegyen a sütésben, helyezze egy etetőszékbe, ahonnan ő is figyelheti a sütési folyamatot, illetve a legszórakoztatóbb részt - a dekorálást!

Mossa meg a kezeit! - Mielőtt nekifogna a sütésnek mossa meg a saját és a gyerekek kezét szappanos vízzel. Ha a gyerekek köhögnek, tüsszögnek vagy a vécét használták, újra mossanak kezet.
Sütés közben távolítsa el a gyerekek környezetéből az éles eszközöket, például késeket.

Sütés közben mindig felügyelje a gyerekeket.
Állítson fel egyértelmű szabályokat a sütőre és más konyhai berendezésekre vonatkozóan.
Olvassa el a receptet, ezzel a gyerekek is tanulhatják a mértékegységeket.
A sütés után iktassa be a takarítást!
Mindezek a lépések fontosak, ha gyerekeivel közös sütést szervez. Mindezek mellett, ahol lehetséges, hagyja a gyerekeket önálló döntéseket hozni, választani, és ami a legfontosabb, örülni az élménynek!