Iskolakezdés: új ruhák, új tinta!

Iskolakezdéskor minden gyerek újra az iskola felé veszi az irányt új ruhájában. Tanulás és szünetek közben azonban szinte lehetetlen a ruhákat tisztán tartani. Szerencsére van néhány hasznos tippünk, amelyekkel eltávolíthatja gyermekei ruhájából az éktelenkedő foltokat. A tintafoltoktól a makacs olajfoltokig, bármi megoldható.

Néhány egyszerű lépésben elmondjuk, hogyan távolíthatja el a foltokat az iskolai egyenruhákból. Így ezután a koszos iskolai ruhák miatt nem kell aggódnia.

Tollnyomok
A gyermekek gyakran játszanak az írószerekkel, ezért pillanatok alatt felkerülhet egy vonal vagy paca az ingre vagy ruhára. Ha gyereke ruhája tintafoltos lesz, először áztassa be a mosószeres vízbe. Majd tíz perc múlva öblítse ki a ruhát meleg vízben és hagyja megszáradni. Ha a folt továbbra is ott van, kenjen Vanish-t a tintafoltra.

Ha a tintafoltot egy víz alapú toll okozta, szappannal vagy mosószerrel is eltávolíthatja. Áztassa bele a foltba amíg az elkezd halványulni. Ezután öblítse ki a ruhát tiszta vízben, majd mossa ki a szokásos módon egy kanál Vanish-t adva a mosóporhoz, és a foltok máris eltűntek.

Festékfoltok
A művészet órákat a gyerekek általában nagyon kedvelik, mert itt kreatívak lehetnek, különösen ha a foltok létrehozásáról van szó! Ha a festék a ruhára kerül, fontos tudni, hogy a festék olaj- vagy víz alapú. Az olajos foltok nehezebben távolíthatók el, míg a víz alapú foltokkal könnyebben elbánhat.

A víz alapú festék eltávolításához próbálja meg a lehető legtöbb festéket lekaparni egy kanállal vagy késsel. Ezáltal sokkal könnyebben eltávolíthatja a foltot, és a folt nem kenődik el. Majd dörzsöljön egy kis Vanish-t és meleg vizet a fennmaradó foltra, és öblítse le meleg vízzel. Ez a folyamat addig ismételhető amíg eléri a kívánt eredményt. Ha a folt továbbra sem tűnik el, kenjen egy kis folteltávolító port a foltra és helyezze a mosásba egy kanál Vanish-sel.

Az olajfesték foltok eltávolítása valamivel nehezebb, de ha sokat dolgozik rajta, a folt egy idő után eltűnik. Ezeket a foltokat friss állapotban könnyebb kezelni, de ha a folt beszárad mire a gyereke hazaér az iskolából, akkor sem kell aggódnia! Próbálja meg felitatni a foltot egy ronggyal. A folt feloldásához használhat Vanish-t, az olajos foltokhoz a legjobb a gél állagú tisztítószer. Majd öblítse ki a ruhát szappanos vízben 10 percig. Ezt követően mossa ki a ruhát a szokásos módon és adjon egy kanál Vanish-t a mosóporhoz