Kis ruhák, hatalmas foltok

A gyerekek szájából szinte bármi visszajöhet abból, amit megettek. A kisgyerekek számára a világ egy hatalmas kalandpark, a kert egy felfedezésre váró esőerdő, a kanapé egy meghódítandó hegy, a tányér étel pedig az új felső, amit viselni lehet. Ez nem is lenne akkora baj, ha a bébiétel nem lenne annyira tapadós! De nem kell kétségbe esnie, nem kell a ruhákat kidobni, sem meztelenül etetni a gyereket. A Vanish-sel ezeket a foltokat is pillanatok alatt eltávolíthatja. Az itt összeállított útmutatónkban bemutatjuk ezeket a foltokat, illetve a foltok eltávolítási módját a Vanish-sel.

A bébiételek általában egyszerű összetevőkből készülnek, a könnyebb emészthetőségért pürés állagúak. Ez mosásnál azonban azt jelenti, hogy a csodálatosan pürésített zöldségek szinte azonnal beivódnak a baba ruhájába, és maradandó foltokat okoznak. Általában még jónéhány újabb színnel is kiegészítik a palettát.

Narancs
A tök, édesburgonya és természetesen a répa magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, ez egy provitamin, amelyet a szervezet A vitaminná alakít. Ennek az összetevőnek köszönhető az élénk szín és festő hatás is.

Zöld
A feldolgozott borsó, spenót és brokkoli magas klorofill tartalma miatt élénk zöld színű. Ez a kémiai anyag teszi lehetővé a növény számára a cukor és víz átalakítását energiává napfény hatására. Az emberi szervezetre gyakorolt hatását nem ismerjük pontosan, de egyik kétségtelen mellékhatása az, hogy a zöldségeket lehetséges virító zöld foltokká varázsolja.

Lila
A feketeáfonya és cékla egyaránt kiváló vitamin és ásványi anyag forrás, de ugyanakkor a kereskedelmi festékek és tinták előállításában is használják. Ezek a festékek tehát nagyon nehezen eltávolíthatók mivel kiválóan tapadnak a természetes szálakhoz.

A Vanish azért alkalmazható kiválóan ilyen foltokra, mert enzimeket és biológiai anyagokat használ a festékek összetételét alkotó keményítők és fehérjék lebontására, ami azt jelenti, hogy a ruhára kerülés után sem kell az ételek miatt aggódnia.

Hogyan távolítsuk el a foltokat:
Ezen foltok esetében is kulcsfontosságú az idő. Minél gyorsabban fogunk neki a foltok eltávolításának, annál könnyebben fog sikerülni. Először öblítse ki meleg vízben az anyag hátoldalán és mossa ki a beleragadt ételmaradékot, vigyázva, hogy ne nyomja bele jobban az anyagba. Majd egy kanál Vanish Gold Oxi Action-t pasztává keverve egy kis meleg vízzel dörzsölje bele a foltba. Ne feledje ugyanezt elvégezni a folt hátoldalán is, így a Vanish mindkét oldalról dolgozhat. Ezt követően mossa ki a ruhát a szokásos módon, hozzáadva egy extra kanál Vanish-t a mosáshoz.