Latte, kapucsínó, presszókávé: Hogyan távolítsuk el a kávéfoltokat

Latte

A presszókávé és tej ínycsiklandó keveréke, tökéletes indulás a nap elején. Ami a foltokat illeti, a magas tejtartalma miatt relatíve egyszerű eltávolítani, ha sikerül minél hamarabb kiöblíteni.

Kapucsínó

A kapucsínóra leginkább a tejhab a jellemző, habár a tejhab elfedi az alatta lévő folyadékot, maga a hab is okozhat foltokat, különösen ha csokoládéval van megszórva. Ne feledje, hogy a kávéfoltoknál nagyon fontos, hogy ne dörzsölje a kávét az anyagba, mert ezáltal a folt nehezebben eltávolítható.

Macchiato

Ez a kávé leginkább presszókávét tartalmaz, egy cseppnyi tejjel. Ezáltal valamivel nehezebb eltávolítani, sötétebb a színe, de a Vanish Gold Oxi Action ezzel is elboldogul.

Mokka

Ez a csokoládés különlegesség presszókávéval készül, tejet és kakaót vagy csokoládé szirupot tartalmaz. A kakaópor olyan olajokat tartalmaz, amelyekkel a mokka kávé foltot nehezebb eltávolítani, ezért fontos a foltot beáztatni, vagy mosás előtt előkezelni. Az olaj vagy zsír foltok leghatékonyabb eltávolítási módja a gél alapú folteltávolító, tehát erre a feladatra a Vanish Oxi Action folteltávolító folyadék a legalkalmasabb.

Eszpresszó

A koncentrált kávétartalom miatt a presszókávé folt az egyik legnehezebben eltávolítható. Koncentrált jellege miatt nagyon erős foltot okoz, tehát javasolt a foltot és a kiömlött kávét azonnal felitatni. Az előkezelés nagyon fontos.

Hogyan távolítsuk el a kávéfoltokat

A kávéfolt eltávolításához azonnal áztassa be a ruhát hideg vízbe. Az alapos áztatás után dörzsöljön Vanish Gold Oxi Action-t az érintett területre és hagyja rajta legfeljebb öt percig. Végül mossa ki a ruhát hideg, mosószeres vízben, hogy megszabaduljon a fennmaradó halvány foltoktól. Száradás után a ruha foltmentes lesz!