Tészta

A tészta az olasz konyha kiemelt étele és a világ számos táján kedvelik. A tészta története 1154-ben kezdődött Szíciliában és sok különböző tésztafélére vonatkozik. A legegyszerűbb bolognai spagettitől a lasagne-ig, carbonara-ig és akár a Mac 'n' cheese-ig, a tészta számos asztalt lát el megfelelő szénhidrát forrással. Azt is tudjuk, hogy komoly foltokat tud okozni. A hosszú spagetti szálak kieshetnek a tányérról, vagy evés közben kifröccsenhet a paradicsomszósz. A villáról lecsúszó darabok könnyen foltokat okozhatnak. Az alábbiakban számba vesszük a világ leghíresebb tésztaételeit és az összetevők által okozott foltokat.

Tészták

Több ezer féle tészta létezik, általában Olaszország különböző részeiről. A legismertebbek a penne, rotini és spagetti, a kevésbé ismertek közé tartozik a gigli, lumaconi és garganelli. A tészták kézzel formázhatók, de az olyan tészták készítéséhez, mint például a conchiglie speciális eszközöket is használnak. A tészta készítéséhez tojás, liszt és egy kis munka szükséges, tésztakészítővel könnyen elkészíthető. Tekintse meg az online tészta készítési bemutatókat, és készítsen otthon saját tésztát, könnyebb mint gondolná! A tésztát természetesen a boltban is megvásárolhatja, a legtöbb esetben száraz változatban. Nincs különleges különbség a formák között, de egyes tésztákra jobban tapad a szósz, mint például a penne tésztára (ami a toll hegyéről kapta a nevét).

Főzési tippek

Habár a tészta elsősorban mediterrán étel, a főzési módszerek már kevésbé. Az étel elkészítésének egyik módja, hogy a szószt addig főzzük amíg leszűrjük a tésztát. Majd a leszűrés után adja a tésztát a szószhoz. Ha még egy percig együtt főzi a tésztát a szósszal, jobban összeállnak az ízek, és jobban összekeveredik a két összetevő. Nincs több megszáradt tészta a fazék alján, és sokkal ízletesebb!

Paradicsomszósz folt eltávolítása

A szósz és a tészta kiválóan megy együtt, de a szósz már kevésbé illik a ruhákhoz. A paradicsomszósz egy gyakori foltokozó, de a tésztaételek például olívaolaj foltokat is okozhatnak. A tésztafoltok azonban az alábbi útmutatóval egyszerűen eltávolíthatók.

A kezdéshez fordítsa ki a ruhát és öblítse le a területet hideg vízzel. Ezzel megakadályozza a szósz beszáradását és lemossa a szennyeződés nagy részét.

De ha mosógép is rendelkezésre áll, a Vanish Gold Oxi Action folteltávolító por eltávolítja a foltot. A következőkben leírjuk a paradicsomszósz eltávolítási lépéseit:

  1. Keverjen össze egy negyed kanál port meleg vízzel és kavarja össze.
  2. Kenje az oldatot a folt felületére.
  3. Hagyja a folton néhány percig, a kanál aljával óvatosan bedörzsölve az oldatot az anyagba.
  4. Ezt követően mossa le az oldatot, és helyezze a mosógépbe egy újabb kanál Vanish-sel, a szokásos mosóporral együtt..