Vakációk – Stresszmentes csomagolás

Új helyek meglátogatása, új ízek saját országunkban vagy külföldön, ez az izgalmas és nagyszerű az utazásban és vakációkban. A csomagolás és elindulás azonban meglehetősen stresszes lehet. 

A stressz csökkentése érdekében egy csomagolási ellenőrzőlistát állítottunk össze:

 1. Diano von Furstenberg divattervező egyszer azt mondta: Amikor berendezzük a bőröndünket, berendezzük az életünket, ezért fontos a megfelelő bőröndöt kiválasztani az utazáshoz. A méret kulcsfontosságú: ha túl nagy a bőrönd nem fog beférni a bérelt autóba vagy taxiba, ha túl kicsi akkor alig bírja majd a fedelét lecsukni.
 2. Ha repülővel utazik figyeljen a szállítható bőröndök számára. A legtöbb esetben egy darab megengedett személyenként. Egyes repülőtársaságoknál a csomagokra díjat kell fizetni.
 3. Tervezze meg, hogy mit fog csinálni a vakáció során. Milyen helyekre látogat el - milyen ruhákat kell viselnie (éttermek, vallási épületek stb.)? Ellenőrizze az adott helyre kiadott időjárás előrejelzést.
 4. Kezdje a csomagolást a szükséges dolgok listájának összeállításával.
 5. Állítsa össze a csomagot. Helyezze ki a csomagokat a földre és vizsgálja át. Előfordulhat, hogy a csomag mérete hatalmas lesz! Biztosan el fog olvasni 4 könyvet egy hétvége alatt? Mindenképp el kell vinnie az összes cipőt? A legtöbb esetben túl sok mindent pakolunk be, amire nincs szükségünk. Csak azt csomagolja be, amit viselni fog. Ne feledje, hogy ott is megvásárolhat egy-két szükséges dolgot.
 6. Kézi mosás. Nem kell 14 pár zoknit és alsóneműt bepakolnia a kéthetes vakációra, vagy számtalan felsőt magával vinnie. Sokkal kevesebbel is megoldhatja, ha magával viszi a Vanish OxiAction folteltávolító előkezelő spray-t, amellyel azonnal kezelésbe veheti a váratlan vörösbor, olívaolaj, csokoládé, mustár vagy kóla foltokat. Kezelje elő a ruhát, majd használja a Travel Wash készítményt a kifogástalanul tiszta eredményért.
 7. Ideje csomagolni! Három népszerű módszer létezik, az összehajtogatás, a göngyölés és a kötegelés. Göngyöléssel és kötegeléssel több minden fog elférni. Helyezze a darabokat kötegekbe. Göngyölje fel a kisebb darabokat, mint alsóneműk, fürdőruha, felsők és rövidnadrágok, stb. Göngyölje fel kötegekbe és tegye egymásra a bőrönd oldalánál. A fennmaradó helyre berakhatja a ruhákat, nadrágokat és a dzsekiket a tetejére. Majd a kényesebb darabokat tegye a csomag tetejére.
 8. A fürdőszobai kiegészítőket szorosan egymás mellé helyezve műanyag, lezárható táskába tegye, hogy megakadályozza a szivárgást.
 9. A nehezebb és nagyobb darabokat inkább vegye fel!
 10. Ha két vagy több személy utazik, ossza el a csomagokat, így ha valamely bőrönd elveszik, mindenkinek marad egy-két használható darab. A kézitáskában egy rend váltás ruhát, illetve alapvető fürdőszobai kiegészítőket is helyezzen el.
 11. Zárja be a bőröndöket.
 12. Helyezze az utazási dokumentumokat a kézitáskába, a fontos gyógyszerek mellé.

Végül pedig, ahogy elérte a célállomást, a gyűrődéseket csökkentheti, ha vállfára helyezi a ruhákat egy párás fürdőszobában. Nem azonnal, de ahogyan a ruhák átnedvesednek, néhány erősebb rázással azonnal újra formába hozhatók.

És ne feledje, érezze magát jól a vakáción!