Vendég gyerekek – Túlélési útmutató szülőknek

Akár szereti, akár nem, a gyerekek imádnak egymásnál vendégeskedni éjszakára, és ez a vendégfogadás napjainban is egyre népszerűbb. A gyerekek barátai általában egy szülinapi ünneplés vagy más esemény esetében alszanak egymásnál, de előfordulhat ez bármelyik hétvégén is, ha addig könyörögnek, hogy végre beleegyezik.

A vendégeskedés célja, hogy a lehető legjobban szórakozzanak, és ilyenkor bizony pont az alvás a leginkább mellékes. Videójátékok, filmek és finom ételek a késői vacsorához, mind alapvető követelmények. Ne feledje, hogy bármennyire is kérlelik a gyerekei, könnyen előfordulhat, hogy elszabadul a pokol és a ház végül a Legyek ura valamely jelenetének háborús zónájává fog változni. Ez az Ön lakása és Ön szabja a szabályokat, és ezeket a szabályokat a gyerekeknek is be kell tartani.

A sikeres vendégfogadás szabályai:

  1. Kérje meg gyerekét, hogy készítse elő a szobáját. Biztosítson elegendő alvóhelyet és ágyneműt az alváshoz, vagy ha ez nem lehetséges, szóljon a vendégeknek, hogy mit kell magukkal hozniuk.
  2. Próbálja beosztani az esti programot. Például vacsora, majd egy fél óra játék, majd előkészülés az alváshoz, alvás előtti filmnézés, majd esetleg egy forrócsoki és alvás
  3. Ne hagyja a kis vendégeket túl sok cukrot enni, mert ez olyan többlet energiával látja el őket, ami megnehezíti az elalvást. Készítsen olyan ételt vacsorára, amelyet a gyerekek szeretnek, ami laktató, és így nem lesz túl sok hely már az édességeknek.
  4. A gyerekek imádnak történeteket mesélni arról, hogy hogyan maradtak ébren egészen éjszaka 3-ig, vagy esetleg arról, hogy egész éjszaka nem aludtak. Ezért fontos meghatározni a lámpaoltás idejét és azt be is kell tartani. Egyébként a szórakozás nem ér véget és tovább suttognak és nevetgélnek. Hagyjon nekik maximum egy órát a zseblámpás nevetgélésre, majd figyelmeztesse őket az alvásidőre. Tíz perccel később figyelmeztesse újra. Ha egy fél órával később még mindig csevegnek, kapcsolja fel a fényeket és mondja el, hogy ha nem hagyják abba, akkor mindenki hazamehet. Ez a fenyegetés megteszi a hatását és hamarosan csönd lesz.
  5. Hagyjon égve egy lámpát a folyosón, hogy a kis vendégek éjszaka könnyebben megtalálják a mosdót, ez segítség lehet azoknak, akik esetleg félnek az idegen házban vagy honvágyuk van.
  6. Reggel készüljön elő a korai ébredésre, mert a gyerekek ilyenkor általában korán ébrednek, szeretnék az együtt töltött időt minél jobban kihasználni. Tervezze meg előre a reggelit. A gyermekek éhesen ébrednek, ezért a pirítós és palancsinta kiváló, laktató reggeli. Ha jó idő van küldje ki őket az udvarra egy kis játékra.
  7. Készítse elő a Vanish-t! Az ilyen vendégeskedéskor gyakoriak a foltok, a pizsamákra cseppent kakaótól egészen a szőnyegbe tapadt pizza darabokig, de ne aggódjon, a Vanish folteltávolító szakértője szinte minden elképzelhető foltra kiváló megoldást kínál. A Vanish termékekkel nem kell aggódnia a ruháira vagy szőnyegeire kerülő szennyeződésekért, ezáltal még több ideje lesz a vendégfogadás kellemes perceinek megélésére.