Zsírfoltok

A zsírfoltok elég tartósak lehetnek. A megfelelő eljárás és folteltávolítási módszer hiányában a zsíros folt a ruhán maradhat sok mosás ellenére is, de még ekkor sem kell a ruhát kidobnia. A zsírfoltok eltávolíthatók, csak tájékozódni kell a módszerekről, és el kell végezni a szükséges lépéseket. Olvassa el az olajfolt eltávolítási tippjeinket, és talán még további ötletei is támadnak egyéb foltok eltávolítására!

A Vanish módszer

Egy alapos áztatás Vanish Gold Oxi Action folteltávolító folyadékba sokat számíthat, és eltávolíthatja a foltot.

  1. Az olajfoltok eltávolításához keverjen össze 60 ml folyadékot négy liter meleg vízzel.
  2. Áztassa be a ruhát egy órára (színes ruhák), vagy hat órára (fehér ruhák).
  3. Ezt követően helyezze a ruhákat a mosógépbe 60 ml folyadékkal, és mossa ki a szokásos mosóporral.

További ötletek

Fontos tudni, hogy az olajfoltok, amint beszáradtak, sokkal nehezebben távolíthatók el, mint ha azonnal beavatkoznánk. Azt ajánljuk itassa fel a foltot egy papírtörlővel vagy kendővel. Ezzel eltávolíthatja a folt nagy részét, és megakadályozza további terjedését.

A zsírt a víz nem mossa le. Mivel az olaj víztaszító, a víz nem tudja lebontani. A folt felitatásával csökkentheti a folt méretét, de ha vizet önt a foltra, ezzel az olaj továbbterjed az anyagon. Tehát ne használjon vizet, kivéve ha Vanish oldatba áztatja a ruhát.

Ruhafolt eltávolítási tippek

A legtöbb esetben egy kötény használata védelmet nyújthat az étel készítése közben előforduló zsírfoltoktól. A konyhában a kötény kötelező kiegészítő, akár egy rántottát, akár egy salátát készít, bármilyen olyan ételné,l ahol olajat vagy zsírt használ. Ha szemüveget visel, láthatja a sütéskor a lencsére fröccsenő apró cseppeket. Ugyanez történik a ruha és bőr felületével. Megfelelő szappanos lemosással (a ruhák esetében Vanish-sel) ezeket eltávolíthatja, de a kötény viselete jelentősen csökkentheti a szennyeződés mértékét.