A szőnyegek előnyei

Minden ország mások padlódekorációs hagyományok. A melegebb éghajlatú helyeken gyakrabban használják a keményfa vagy hideg burkolatokat, de amint csökken a hőmérséklet, egyre több szőnyeget találunk az otthonokban. De miért van ez? Biztosan megvannak az előnyei. Tudja meg, miért használjuk a szőnyegeket, illetve olvassa el a szőnyegfoltok eltávolítási tippjeit is.

Vizuális hatás

Egy jó szőnyeg keretbe foglalja a szobát. Akár szőtt vagy hímzett, a szőnyeg készítésekor mindig az esztétikus megjelenésre törekednek. A színes szőnyegek élénkítik a szobát, és vidám hangulatot teremtenek. Egy dekoratív szőnyeg kiegészíti a berendezést, vagy teljesen egyedi megjelenést nyújt egy váratlan színárnyalattal.

Szigetelés

A hideg padlóburkolat nagyon praktikus, különösen ha a tisztításról van szó! Emellett azonban nem nyújt megfelelő szigetelést. A hideg burkolatokat egészítse ki egy szőnyeggel, így melegebbé teszi a szobát! A szálak csomózása miatt a hőt benn tartja télen, és segít a hőmérséklet csökkentésében nyáron, ezért rendkívül népszerűek a hideg éghajlatú régiókban.

Zajelnyelés

A hideg padlóburkolatokkal ellentétben a szőnyegek elnyelik a hangot. Végigment már kemény talpú cipővel egy üres szobán? A szőnyeggel csökkentheti a keletkező zajt, ezáltal kevésbé zavarja a lakásban vagy a szomszédban tartózkodó más személyeket.

Meleg lábak

Végül pedig egy tipp, de a kemény padló általában hideg, kivéve ha padlófűtés van benne! A szőnyeg melegen tartja a lábakat, és kellemes puha felületet biztosít. A szőnyegek gyerekek esetében is fokozott biztonságot jelentenek. A gyermekek esetében azonban a figyelmetlenség gyakran okozhat foltokat, alább elolvashatja, hogy miképpen szabadulhat meg ezektől.

Szőnyegfoltok

A folttól függően különböző módokon foghat neki az eltávolításnak. A Vanish általában elsőként azt ajánlja, hogy itassa fel a folyadékot egy ronggyal vagy papírtörlővel, ezzel eltávolítja a nedvességet, és megakadályozza a folt elterjedését. A folt méretétől függően (nagy terület vagy egy kis folt) válassza ki a megfelelő Vanish terméket. Használja a PowerPowder vagy PowerShot tisztítót a megfelelő feladat megoldásához. A Vanish folteltávolítási tanácsait tartalmazó oldalon ellenőrizheti, hogy melyik a legalkalmasabb.