A szőnyegek szennyeződései

Számos ragacsos, sáros szennyeződés okozhat foltot a szőnyegen, de a legnagyobb veszélyt pont Ön jelenti, pontosabban a lábai. A foltok úgy kerülnek a szőnyegre, hogy valaki (vagy valami, beleértve a négylábú családtagokat) a szennyeződést felviszi a szőnyegre, akár kiönt valamit, leejt valamit, vagy, ahogy leggyakrabban történik, a lábával tapossa a szőnyegbe. Szerencsére ma már ezekre a foltokra is van megoldás, és a Vanish tisztítókkal gyorsan és egyszerűen megszabadulhat a szőnyegeken éktelenkedő foltoktól. Összefoglaltuk a szőnyegeken leggyakrabban előforduló öt folttípust, illetve az azok eltávolítására vonatkozó legjobb tippeket.

Mint bármely szőnyegfolt esetében, távolítsa el a szennyeződést amennyire csak lehet, vigyázva, hogy ne kenje el jobban a szőnyegen, majd porszívózza ki a területet mielőtt megpróbálja a foltot eltávolítani.

Sár

A leggyakoribbal kezdjük. Legjobb, ha a folt eltávolítása előtt megvárja amíg a sár megszárad, mivel nagy részét egy kefével vagy kézzel kirázhatja a szőnyegből. A fennmaradó folt eltávolításához szellőztesse ki teljesen a szobát és szórjon Vanish Shake&Clean Szőnyegtisztító port az érintett területre. Egyszerre csak legfeljebb 80x80 cm-es területet kezeljen. Kefélje bele a port a szőnyegbe alaposan egy puha sörtéjű kefével. Várjon húsz percet, amíg a por megköti a foltot, és porszívózza ki a teljes szőnyeget.

Kutyaürülék

Nagyon kellemetlen szennyeződés, ami remélhetőleg egyre ritkábban fordul elő velünk, tekintettel az egyre szigorúbb törvényekre, amelyek kötelezik az ürülék felszedését. A legjobb amit tehetünk (ha van hozzá gyomrunk), egy papírtörlővel felitatni a lehető legtöbb nedvességet, majd befújjuk Vanish Pet Spray-el, és rajta hagyjuk maximum öt percig. Egy tiszta nedvszívó törlővel felitatjuk a foltot.

Olaj

A motorolaj foltok gyakran a szőnyegek végét jelentik, de különböző módszerek kombinálásával eltávolíthatja a foltot. Először kaparja le amennyit lehetséges egy kanállal, vigyázva, hogy ne sérüljenek a szőnyeg szálai. Ezt követően használja a Vanish Shake&Clean Szőnyegtisztító port, ami felszívja az olajat, és körülbelül húsz perc múlva porszívózza ki a port a szőnyegből.