Szőnyegtisztítási útmutató

A vastag, drága szőnyegek nagyon kellemesek. De pontosan az ilyen jellemzőik miatt az ilyen szőnyegeken a foltok igazi rémálmokká válnak. De nem kell aggódnia, ezek a szőnyegfoltok is könnyedén eltávolíthatók. Habár a hosszú szálú szőnyegeket általában nehezebb tisztítani, a következő lépésenkénti útmutatóval pillanatok alatt visszaállíthatja a szőnyeg korábbi állapotát.

A tisztítási folyamat
Mielőtt eltávolítaná, először meg kell keresnie a foltokat. A jól karbantartott szőnyegeken könnyebben azonosíthatók a foltok, és ha kisállatai vannak, ajánlott a nagy forgalmú felületeket hetente felporszívózni.

Ha foltok jelennek meg a szőnyegeken, különösen ha a kisállatok hagynak nyomot, ajánlott a foltokat a lehető legrövidebb időn belül kezelni. Távolítsa el a fennmaradó szennyeződést (amennyit csak lehetséges), majd nedvesítse be egy papírtörlővel vagy alkoholmentes nedves törlőkendővel. Ezt követően fújjon Vanish Oxi Action szőnyeg és kárpittisztító sprayt a foltra.

Más foltok vagy nyomok esetén használhat vízzel kevert Vanish tisztítót, beledolgozva a foltba egy puha kefével. Várjon öt-tíz percet amíg az oldat beivódik az anyagba, majd öblítse ki egy kis mennyiségű hideg vízzel. A szőnyegtisztítás egyszerű művelet, ha egy nagy terület érintett fektesse le és kövesse a fenti, szőnyegtisztításra vonatkozó útmutatót. Ha a szőnyeg kisméretű, összekeverhet egy kis mennyiségű Vanish-t és vizet, majd áztassa be a szőnyeget az oldatba. Egy puha kefével dörzsölje a felületet amíg a folt eltűnik, majd terítse ki a szőnyeget száradni. Ha ezzel végzett, porszívózza ki.

Bizonyos foltok még eltávolítás után is szagokat okozhatnak. Ha bármilyen kellemetlen szagot érzékel, fújja be a felületet jó minőségű szőnyegtisztítóval, mint a Vanish Carpet Power Powder. Ezzel eltávolíthatja az anyagba ragadt sarat és port. Kefélje bele a port a szőnyegbe egy puha kefével és hagyja a port a szőnyegen körülbelül húsz percig. Majd porszívózza ki a szőnyeget amíg az összes szennyeződést eltávolította. Ezzel a szőnyeg illata felfrissül és a kondicionáló összetevőknek köszönhetően a szőnyeg tapintása puha és kellemes lesz.


Kövesse a Vanish szőnyegtisztítási útmutatót és élvezze a vastag szőnyegek gazdag puhaságát anélkül, hogy a szennyeződések miatt kellene aggódnia.